Specialist in preventie van fysieke overbelasting zorgverleners

Vitaal 1

Reductie fysieke belasting

Fysieke overbelasting en een hoge werkdruk zijn de belangrijkste oorzaken van een te hoog ziekteverzuim onder zorgverleners. Het hoge ziekteverzuim gecombineerd met een gebrek aan aanbod van zorgverleners en een hoog personeelsverloop vormen daarmee de belangrijkste uitdagingen voor zorgorganisaties voor nu en in de toekomst. Daarnaast streven we naar het realiseren van het verlagen van de werkdruk waardoor er meer zorgtijd overblijft voor persoonlijke aandacht voor de zorgvrager

Klik hier voor meer informatie.

Vitaal 5 1

Samen Vitaal met Lopital

Kwalitatief goede hulpmiddelen zijn belangrijk om fysieke overbelasting te voorkomen en werkdruk te verminderen. Echter Lopital vindt dat er meer nodig is dan alleen goede hulpmiddelen. Daarom inspireert en adviseert Lopital zorgorganisaties met het programma Samen Vitaal om te komen tot vitalere en meer tevreden zorgverleners.

Dit doen wij in 4 stappen middels ons hart voor de zorg:

Stap1 Vitaal

Stap 1: Scan fysieke belasting

Via onze unieke scan fysieke belasting brengen wij de knelpunten ten aanzien van fysieke belasting voor zorgverleners in kaart.

Stap2 Vitaal

Stap 2: Plan van aanpak

Op basis van de uitkomsten van de scan fysieke belasting presenteren wij u een op maat gemaakt voorstel om te investeren in het reduceren van fysieke belasting en werkdruk van zorgverleners.

Stap3 Vitaal

Stap 3: Opbrengsten monitor

Nu u weet wat de investering is om fysieke belasting in uw zorgorganisatie te verlagen wilt u wellicht ook weten wat de mogelijke opbrengsten zijn. Daarvoor presenteren wij u een opbrengsten monitor.

Stap4 Vitaal

Stap 4: Implementatie

Na goedkeuring van het voorstel gaan wij voor u van start. Hiervoor ontwikkelen wij een op maat gemaakt implementatieplan waarbij er speciale aandacht is voor het implementeren en begeleiden van het verandertraject in uw zorgorganisatie.

Samen Vitaal Logo

Bekijk onze folder Samen Vitaal voor meer informatie

Lees meer

Wilt u weten hoe wij ook voor uw zorgorganisatie fysieke belasting en werkdruk kunnen verlagen? Wij staan u graag te woord.

Neem contact op

Meer weten over Lopital?

Wilt u meer weten of direct een persoonlijk gesprek?

Stuur een e-mail Tel.: 0032-03/870.51.60